Hem    -    Nyhetscenter
Logga in   |   Registrera dig

De fem bästa tipsen för mountainbike-träning

2014-06-04
" En av de främsta coacherna och tränarna inom mountainbike säger att mountainbikeåkare bör träna på att öka deras åkfärdigheter. "
Totalt Dela: 0
  • 753f57274bb67e8.jpg

Den främsta anledningen till att vi cyklar är för att det är kul, och vi kan ärligt säga att nästan alla är gladare när man inte behöver oroa sig för gupp och konstigt väglag. Så vad är det som kan förbättras? Det som kan förbättras är hur du kör på de tuffaste underlagen och får det att flyta på. Om du har tillräckligt med energi för att åka uppför är det lika kul att åka nedför. Att få åka i en brant nedförsbacke är en av de bästa sakerna som finns när det kommer till mountainbike-cykling (www.bikester.se), men det kräver att man kommer upp för backen först!

Vi vet alla att det krävs tid för cykling. Om du är villig att lägga ned lite extra tid så kan du bli vältränad utan något gymkort, dyr utrustning och bortkastade pengar. Tänk inte på att det som en träningsform. Tänk på det som en riktlinje!

Att hålla sig iform handlar inte om att äta en banan 34 minuter innan ditt träningspass för att sedan ta en proteinshake när du är klar. Att följa dessa fem steg kommer du att träna på rätt sätt:

1.Dra ned på ditt sockerintag, undvik förbehandlad mat, minska på ditt koffein-intag för att lyssna till vad din kropp egentligen frågar efter.

2.När det kommer till förbättring så krävs det rutiner. Fyra kvalitativa träningspass per vecka ger dig mycket bättre förutsättningar än ett jättelångt pass där du behöver en veckas återhämtningstid.

3.För att bli bättre krävs det perioder med stress och återhämtning. De är viktiga ingredienser såväl som vila. Du behöver åtminstone ta paus en dag i veckan.

4.Om du är motiverad att satsa kan du samtidigt prestera bra! Hitta dina inspirationskällor, träningstider och målsättningar. När det blir jobbigt så är det bra att veta vad du vill bli och varför.

5. Att göra samma sak vecka in och vecka ut betyder att du eventuellt hamnar på en platå. För att bli bättre krävs det att du ökar intensiteten och träningslängden.

Det här fungerar för alla som är intresserade av att använda cykeln som det totala träningsredskapet.

Kontakt

Bikester
Bikester
Telefon 08-525 065 00
E-Mail: Skicka E-Post
Hemsida: Besök Hemsida

Gillar du det?

Jag gillar det
1

Följ oss

Hem
Newsbox Registrera dig Kontakt oss
Nyhetscenter
Om Presspoint 
Regler och villkor
Integrapolitik
Registrera dig
Logga in
    


© Presspoint 2014 - Alle rettigheder forbeholdt
  Följ oss
     
Newsbox 2014 - Alle rettigheder forbeholdt